Tamaioasa Romaneasca

8,00 lei

Se livreaza doar la legaturi de 25 butasi.
Comenzile fara multiplu la 25 se anuleaza automat.
Pretul se calculeaza automat dupa cantitatea dorita.

Suma totala e vizibila dupa ce apasati butonul Adauga in cos
200.000 butasi vita de vie Tamaioasa Romaneasca   – Disponibilitate in stoc furnizor VCR Italia


Disponibilitate:

(Disponibil cu precomanda)

(Disponibil cu precomanda)

Discounturi per cantitate
1-975 1000-4999 5000-9975 10000+
8,00 lei 7,52 lei 6,72 lei 6,00 lei
Email

Tamaioasa Romaneasca de vanzare butasi 

Tamaioasa Romaneasca de vanzare butasi pentru obtinerea vinurilor aromate.

Caracterele ampelografice

Dezmugurirea este usor scamoasa, de culoare alb verzuie, cu nuante aramii.
Frunzele tinere si varful lastarului  sunt acoperite cu peri rari si au culoarea bronzat stalucitor.
Frunza adulta este mijlocie (15-16cm lungime), orbiculara, trilobata sau pentalobata.
Sinusurile laterale slab schitate, alungite,inchise, eliptice, mai rar in forma de V.
Limbul frunzei este de culoare verde galbui,usor gofrat, peros pe fata inferioara.
Dintii la frunza de Tamaioasa Romaneasca sunt lungi, ingusti si desi cu varfurile galbui.
Lastarii sunt striati , cu noduri slab evidente si de culoare roscata pe partea insorita.
Carceii sunt lungi si verzi.
Coardele au scoarta de culoare brun galbuie, striata si acoperita cu puncte mici negre.
Strugurii sunt bogați în aromă, care este dată mai ales de alcoolul terpenic (Terpineol) din pielița bobului.
Tămâioasa românească este un vechi soi românesc .
Struguri se folosesc pentru producerea de vinuri de calitate albe, dulci și aromate

Strugurii de Tamaioasa Romaneasca sunt mijlocii, conici, sau cilindro-conici, uneori biaripati, desi in boabe.
Bobul soi de vin aromat Tamaioasa Romaneasca este mijlociu, sferic.
Cu pielita de culoare galben verzui, cu pete ruginii pe partea insorita.
Pulpa consistenta, cu gust dulce si aroma de muscat ( tamaios) .
Perioada mijlocie de vegetatie (165-175 zile) .
Butasii soi de vin Tamaioasa Romaneasca au vigoare mijlocie de crestere si fertilitate buna.
O atentie deosebita trebuie acordata fungicidelor cuprice, deoarece soiul TamaioasaRomaneasca este sensibil la ionul de Cu 2+ care induce distrugerea aromelor varietale. De aceea este bine ca la intrearea in parga sa se sisteze aplicarea acestor fungicide.
In vederea supramaturarii strugurilor se recomanda desfrunzitul partial al strgurilor la intrarea strugurilor in parga.
La maturarea deplina acumuleaza 200-210 g/l zaharuri.
La  supramaturare atinge 250-270 g/l .
Soiul  de vin Tamaioasa Romaneasca – fac parte din categoria  soiuri albe de vin
Un articol despre soi aici

Bazat pe 0 recenzii

0.0 overall
0
0
0
0
0

Fii primul care scrie recenzie pentru “Tamaioasa Romaneasca”

Nu sunt recenzii inca.